پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز دوشنبه ، 1404/02/01

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج گفت: حبوبات نقش مهمی را در هرم غذایی و رفع نیاز های بشر ایفا می کند.


کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج گفت: حبوبات نقش مهمی را در هرم غذایی و رفع نیاز های بشر ایفا می کند.


به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج؛ سارا جهانبازی افزود: حبوبات را می توان منبع خوبی از پروتئین های گیاهی در نظر گرفت.


وی با بیان اینکه عدس یکی از حبوبات دیرهضم محسوب شده و سیری طولانی‌مدت ایجاد می‌کند، اذعان داشت: عدس می‌تواند عضو اصلی در رژیم‌های لاغری باشد زیرا علاوه بر سیری، منبع غنی آهن گیاهی است و چنانچه با لیموترش تازه به عنوان منبع ویتامین مصرف شود، جذب آهن آن افزایش می‌یابد.


کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج ادامه داد: نخود نیز از حبوبات غنی از مواد معدنی و ویتامین‌های ضروری بدن است که فیبر بسیار بالایی دارد و می‌تواند باعث کاهش کلسترول بد و چربی‌های مضر بدن شده و همچنین یبوست را برطرف می کند.


جهانبازی اذعان داشت: لپه پتاسیم بالا و سدیم بسیار کمی دارد، از این رو انتخاب مناسبی برای بیماران مبتلا به پرفشاری خون است.


وی تصریح کرد: لپه منبع غنی فیبر بوده و به همین دلیل برای پیشگیری از یبوست، کاهش کلسترول خون، تنظیم قندخون و کاهش بیماری‌های قلبی توصیه می‌شود.


فواید انواع لوبیا را بهتر بشناسید


وی با اشاره به اینکه لوبیا چیتی از محبوب‌ترین حبوبات است که فاقد کلسترول بوده و قند موجود در آن در مقایسه با انواع لوبیا خیلی کمتر است، ابراز داشت: لوبیا چیتی به دلیل داشتن پروتئین فراوان، منبع غذایی مفیدی برای تامین پروتئین روزانه و پیشگیری از ابتلا به اختلالات کلیوی و پوکی استخوان به شمار می‌رود و میزان پروتئین موجود در این نوع لوبیا از انواع دیگر آن بیشتر است.


کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج اظهار داشت: یکی دیگر از اعضای خانواده حبوبات، لوبیا قرمز است که حاوی سدیم پایین و پتاسیم بالاست و می‌تواند برای افراد مبتلا به پرفشاری خون مفید باشد.


وی خاطرنشان کرد: لوبیا قرمز به دلیل آنکه قند موجود در آن به آرامی وارد جریان خون می‌شود و به اصطلاح شاخص گلایسمی پایینی دارد برای دیابتی‌ها نیز مفید است.


جهانبازی ابراز داشت: لوبیا قرمز منبع غنی فیبر محلول است که می‌تواند برای سلامت دستگاه گوارش و همچنین پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان دستگاه گوارش مفید باشد.


وی در خصوص لوبیا سفید نیز عنوان کرد: طبق تحقیقات صورت گرفته مصرف منظم و به اندازه لوبیا سفید می‌تواند سطح کلسترول خون را کاهش دهد.


کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج، افزود: لوبیا سفید بهترین منبع دریافت اسیدفولیک است و مواد مغذی موجود در آن می‌تواند رشد سلول‌های سرطانی را در بدن به تعویق بیندازد.


جهانبازی، لوبیا سفید را منبعی غنی از پروتئین و ویتامین ای گروه  B دانست و یادآور شد: این لوبیا سرشار از فیبر محلول است که به دلیل کاهش جذب کربوهیدرات‌ها می‌تواند برای دیابتی‌ها گزینه مناسبی باشد.


وی ادامه داد: لوبیا سیاه از دیگر انواع لوبیا هاست که سرشار از انواع آنتی‌اکسیدان‌ها بوده، از این نظر یک ماده غذایی ضدسرطان محسوب می‌شود و مقدار اسیدفولیک آن از دیگر لوبیاها بشتر است.


کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج گفت: ماش اسیدفولیک، منگنز و سلنیوم بالایی دارد و به دلیل داشتن پتاسیم بسیار بالا برای بیماران مبتلا به فشار خون مناسب است و مانند آنتی اکسدانی قوی عمل می کند


وی در پایان اذعان نمود: قرار دادن حبوبات در رژیم غذایی روزانه می تواند بخش مهمی از پروتئین ها و ویتامین های ضروری مورد نیاز بدن را فراهم کند.142-5